Vizualizezi pagina obiectivului turistic Arco de Rua Augusta din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Arco de Rua Augusta, cum ajung la Arco de Rua Augusta, program Arco de Rua Augusta, preturi Arco de Rua Augusta, poze Arco de Rua Augusta, localizare pe harta Arco de Rua Augusta si alte detalii Arco de Rua Augusta.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia

Maiestuos si monumental, Arco de Rua Augusta sau Arcul de Triumf din Lisabona leaga Piata Comertului, care are deschiderea spre raul Tajo, si Rua Augusta, una dintre principalele strazi pietonale din oras. Situat in aripa de nord a Piatei Comertului, cu contururile sale neo-clasice, arcul marcheaza orizontul acestei zone de prim rang a orasului.

Monumentul a fost construit intre anii 1759-1873, dupa un design al lui Eugénio dos Santos. Arcul este decorat cu statui. In partea de sus a arcului se gasesc sculpturile lui Célestin Anatole Calmels, care reprezinta Slava, Incoronarea Geniului si Valoarea.

Un etaj mai jos se afla operele lui Victor Bastos, care prezinta pe Vasco da Gama, celebrul explorator portughez si Marchizul de Pombal, care a reconstruit Lisabona dupa devastatorul cutremur din anul 1755 si pe generalii Nuno Alvares Pereira si Viriato.

Pe partea dinspre Rua Augusta, arcul are un ceas mare. Pe fiecare parte a arcului, cladirile sunt zugravite in majoritate galben si adapostesc birouri guvernamentale. La intrarea pe strada, se poate vedea Liftul Santa Justa, pe partea stanga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Arco de Rua Augusta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.