Vizualizezi pagina obiectivului turistic Arcul de Triumf din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Arcul de Triumf, cum ajung la Arcul de Triumf, program Arcul de Triumf, preturi Arcul de Triumf, poze Arcul de Triumf, localizare pe harta Arcul de Triumf si alte detalii Arcul de Triumf.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
  • Adresa: Passeig de Lluís Companys
  • Transport - metrou: Arc de Triomf

Arcul de Triumf din Barcelona reprezinta principala piesa arhitecturala a spatiosului Passeig de Lluís Companys, care pleaca din Parc de la Ciutadella inspre nord-vest. Arcul a fost ridicat ca principala poarta de intrare la Expozitia Mondiala din 1888, de catre Josep Vilaseca. Zidaria din caramida rosie incorporeaza elemente ale stilului maur – reliefurile descriu alegorii ale comertului, industriei, agriculturii si artei.

Arcul de Triumf din Barcelona contine si un basorelief ce prezinta un blazon pe care apar toate emblemele provinciilor spaniole, sub o coroana. De asemenea, pe arc sunt prezente si 12 statui de femei care simbolizeaza celebritatea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Arcul de Triumf?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Corina Dumitru

corina-dumitru

Frumoasa locatie de vizitat pe zi insorita…o plimbare spre Arcul de Triumf. Nu, nu esti la Paris, esti in Barcelona!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Arcul de triumf- Barcelona,Spania

Construit in stil modernist de catre Josep Vilaseca i Casanovas cu prilejul Expozitiei Universale din anul 1888,impodobit cu basoreliefuri si statui,Arcul de Triumf din Barcelona este construit din caramida Mudejar(corpul) si piatra(statuile) si a constituit intrarea principala in spatiul expozitional al Parcului Ciudadela.Astazi un se mai afla in parc ci pe o promenada in exterior intre Passeig de Lluís Companys si Passeig de Sant Joan.Sculptura de pe fronton reprezinta” Barcelona urează bun venit națiunilor”Opera lui Josep Reynes. sculptura de pe partea opusa” Răsplata „este o lucrare a sculptorului Josep Llimona.Pe grinda de sus a arcului se afla stema Barcelonei si stemele celor 49 de provincii ale Spaniei.Pe dreapta arcului se gasesc alegoriile Industria, Agricultura și Comertul, lucrarea lui Antoni Vilanova, iar in stinga arcului alegoriile Stiintele si Artele, lucrarea lui Torquat Tasso. Patru siluete feminine sculptate, executate de Manel Fuxà si Pere Carbonell incununeaza arcul.

Arcul de Triumf din Barcelona este inchinat artei ,stiintei si economiei a capatat o fata noua odata cu restaurarea din 1989.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Este maiestuos! Se afla la intrarea in Parcul Ciudella. Puteti ajunge acolo si cu transportul de suprafata. Luati autobuzele 19, 39,40, 41, 42, 51, 55 sau 141.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.