Vizualizezi pagina obiectivului turistic Arcul de Triumf Million din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Arcul de Triumf Million, cum ajung la Arcul de Triumf Million, program Arcul de Triumf Million, preturi Arcul de Triumf Million, poze Arcul de Triumf Million, localizare pe harta Arcul de Triumf Million si alte detalii Arcul de Triumf Million.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Million a fost o piatra de hotar, ‘kilometrul zero’, un monument ridicat la inceputul secolului al 4-lea in Constantinopol. A fost piatra de hotar de referinta din capitala Imperiului Roman de Est, toate distantele de la Constantinopol catre diferite orase ale imperiului fiind masurate din acest punct, apoi a fost corespondentul ‘Miliario d’oro’ din Roma.

Monumentul a ramas intact pana cel putin in secolul al 15-lea iar unele fragmente au fost redescoperite in anul 1960. Piatra de hotar este situata in coltul de nord al pietei Hagia Sofia, in apropiere de Bazilica Cisterna. Million a fost un arc de triumf dublu, surmontat de o cupola sustinuta pe patru arce. Pe partea de sus a laturii estice au fost montate statuile Imparatului Constantin cel Mare si a mamei sale, Elena, iar in spatele lor o statuie a lui Tyche, zeita orasului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Arcul de Triumf Million?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.