Vizualizezi pagina obiectivului turistic Asezarea Romana de la Germisara din Geoagiu Bai, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Geoagiu Bai, Romania precum: adresa Asezarea Romana de la Germisara, cum ajung la Asezarea Romana de la Germisara, program Asezarea Romana de la Germisara, preturi Asezarea Romana de la Germisara, poze Asezarea Romana de la Germisara, localizare pe harta Asezarea Romana de la Germisara si alte detalii Asezarea Romana de la Germisara.

  • Locatie: Geoagiu Bai, Hunedoara, Romania

Localitatea antica Germisara este situata in bazinul depresionar amplasat în partea sudica a muntilor Metaliferi, aproape de terasele Muresului, fiind bine cunoscuta datorita proprietatilor curative a apelor termale.

Baile erau folosite inca dinaintea venirii romanilor pe aceste meleaguri, lucru indicat de toponimul autentic traco-getic al asezarii.

In antichitate Germisara cuprinde castrul militar cu canabai si termae-le, castrulk gazduind unitatea militara Numerus Singulatorium Britannicorum, ce apara drumurile ce legau Ulpia Traiana Sarmisegetusa si Micia de Apulum. De asemenea, asigura paza teritoriului. Aici au fost cantonate detasamente ale Legiunii a XIII-a Gemina.

In punctul “Dambu Romanilor” a fost identificat si cercetat complexul termal din perioada romana. Pe vremea aceea, complexul a functionat in doua faze: una exclusiv de suprafata si a doua in subteran si suprafata.

Romanii au amenajat o retea de canale de dirijare a apei de la sursa spre bazinele sapate in oamant si captusite cu scandura, aflate la baza mamelonului sau in imediata apropiere. Din acel moment lacul a devenit n lacas de cult, aici fiind descoperite monede de bronz si argint si placute votive din aur dedicate zeitatilor tamaduitoare si protectoare ale apelor termale.

In jurul cavitatii si in area sacra au fost asezate altare si o statuie a zeitei Diana.

Datorita proprietatilor curative ale apelor si a peisajului pitoresc din zona, activitatea complexului termal este renumita si astazi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Geoagiu Bai, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Asezarea Romana de la Germisara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.