Vizualizezi pagina obiectivului turistic Avenul Betfia din Sanmartin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sanmartin, Romania precum: adresa Avenul Betfia, cum ajung la Avenul Betfia, program Avenul Betfia, preturi Avenul Betfia, poze Avenul Betfia, localizare pe harta Avenul Betfia si alte detalii Avenul Betfia.

  • Locatie: Sanmartin, Bihor, Romania

Avenul Betfia sau Huda Bradii este situat in versantul de sud-vest al Dealului Somleu (346 m), in raza satului Betfia, comuna Sanmartin. Pestera mai este impropriu numita de localnici “Craterul de la Betfia”.

Avenul Betfia se gaseste intre statiunile Baile Felix si Baile 1 Mai, aceasta apropiere fiind si cea care-i confera un potential turistic important. Amenajarea ei viitoare va contribui astfel la diversificarea posibilitatilor de recreere pentru turistii celor doua statiuni.

Este alcatuita dintr-o sala de mari dimensiuni (35/18/20 m) continuata cu doua galerii descendente, in total 264 m si o denivelare totala de 85 m.

In general, Avenul Betfia este sarac in formatiuni stalagmitice, prezinta numeroase prabusiri si adaposteste cateva colonii de lilieci. In zona de bifurcatie a celor doua galerii s-a gasit o dalta slefuita de factura neolitica, iar in spatiile inferioare au fost descoperite importante depozite fosilifere apartinand faunei pleistocene.

In anii 40’ pestera a fost folosita ca depozit de munitii de catre germani. Denumirea de Huda Bradii se trage tot din acea vreme pe cand granita trecea peste Dealul “Cremanarului” si “Hudra Brady”.

Sursa foto: throughlifelightandlens.blogspot.com


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sanmartin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Avenul Betfia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.