Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, cum ajung la Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, program Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, preturi Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, poze Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, localizare pe harta Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı si alte detalii Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Aya Sofya Meydanı
  • Transport - tramvai: Sultanahmet
  • Website: www.ayasofyahamami.com
  • Telefon: 212-517 3535
  • Pret: tratamente €70-165, masaje €40-75
  • Program: 8am-11pm

Ayasofya Hurrem Sultan Hamam a fost proiectat si construit intre anii 1556-1557 de catre arhitectul Mimar Sinan, la cererea lui Hurrem Sultan (Roxelana), sotia sultanului Soliman Magnificul, in secolul al 16-lea, pe un amplasament aflat intre Moscheea Albastra si Hagia Sofia. Zona este deosebit de importanta, baia aflandu-se pe site-ul pe care s-a aflat candva Templul lui Zeus.

Hamamul a fost operational pana in anul 1910, cand a fost inchis vreme de mai multi ani. Dupa ce i s-au dat mai multe intrebuintari, Ayasofya Hurrem Sultan Hamam, unul dintre cele mai frumoase monumente din Istanbul, a fost restaurat pentru prima data intre anii 1957-1958 si a fost un bazar de covoare pana in anul 2007. Desi Hamamul a fost construit in stil clasic otoman, el a reprezentat o inovatie in arhitectura in domeniu, baia avand sectiunea pentru barbati si sectiunea pentru femei, construite pe aceeasi axa, ca imagini in oglinda, una de fata de cealalta. Ambele bai au la intrare cate un vestibul cu cabine de lemn, pentru schimbat.

Redeschis in anul 2011, dupa o restaurare meticuloasa, acest Hamam este cea mai luxoasa baie traditionala din orasul vechi Istanbul, are 160 de cazi de baie din marmura aurita si este deservita de 130 de angajati. Desi relativ scumpe, tratamentele de specialitate dureaza 35 de minute, costa 70 euro si includ un scrub pentru corp, un masaj, un sapun din ulei de masline si o manusa pentru baie (lufa). In afara bailor, in cladire funtioneaza un restaurant, o cafenea si o terasa in aer liber.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.