Vizualizezi pagina obiectivului turistic Baptiseriul din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Baptiseriul, cum ajung la Baptiseriul, program Baptiseriul, preturi Baptiseriul, poze Baptiseriul, localizare pe harta Baptiseriul si alte detalii Baptiseriul.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Centro, 56126 Piazza dei Miracoli
  • Program: 8.30am-8pm Apr-Sep, 9am-7pm Oct, 10am-5pm Noi-Feb, 9am-6pm Mar
  • Transport - autobuz: 3, 4
  • Website: www.opapisa.it
  • Pret: €5.00

Baptisteriul din Pisa este dedicat Sfantului Ioan Botezatorul si se afla vis a vis de fatada de vest a catedralei, in Campo dei Miracoli. Constructia in stil romanic (initial) a cladirii a inceput in anul 1153, dupa planurile arhitectului Diotisalvi si a inlocuit un baptisteriu mai mic aflat pe partea de miazanoapte a domului. A ramas neterminat pana in secolul al 14-lea, atunci cand loggia etajului superior si cupola au fost terminate in stil gotic de catre Nicola Pisano si fiul sau, Giovanni, care au schimbat astfel proiectul lui Diotisalvi.

Cladirea baptisteriului este o constructie circulara cu un dom conic trunchiat. Acesta este cel mai mare baptisteriu din Italia, avand o circumferinta de 107,25 m si o acustica deosebita. Impreuna cu statuia Sfantului Ioan Botezatorul (atribuita lui Turino di Sano), care surmonteaza cupola, este chiar cu cativa centimetri mai inalt decat Turnul Inclinat.

Portalul de acces se afla in fata fatadei occidentale a domului, este flancat de doua coloane clasice, in timp ce glafurile interioare sunt executate in stil bizantin. Pragul de sus este impartit in doua niveluri. Cel mai mic prezinta mai multe episoade din viata Sfantului Ioan Botezatorul, in timp ce cel de sus arata Hristos intre Madonna si Sfantul Ioan Botezatorul, flancat de ingeri si evanghelisti. Imensitatea din interior este coplesitoare, dar este surprinzator de simplu si lipsit de decor. Amvonul a fost sculptat intre anii 1255-1260 de catre Nicola Pisano.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Baptiseriul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Placat cu marmura atat la interior cat si la exterior,cu un interior decorat simplu,cristelnita si altarul , ferestre cu vitralii ,Babtisteriul din Pisa se mandreste cu inca o capodopera marca Nicola Pisano si anume amvonul(pupitrul).Opera de arta bisericeasca de forma hexagonala,cu coloane corintice din marmura colorata care sprijina pe trupuri de lei ,are la partea superioara sase panouri cu scene din viata lui Hristos in basorelief.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.