Vizualizezi pagina obiectivului turistic Baptiseriul Sfantul Ioan din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Baptiseriul Sfantul Ioan, cum ajung la Baptiseriul Sfantul Ioan, program Baptiseriul Sfantul Ioan, preturi Baptiseriul Sfantul Ioan, poze Baptiseriul Sfantul Ioan, localizare pe harta Baptiseriul Sfantul Ioan si alte detalii Baptiseriul Sfantul Ioan.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza di San Giovanni
  • Pret: intrare €6
  • Program: 11.15am-6.30pm Lun-Sam, 8.30am-2pm prima Sam a lunii, pana la 11pm Joi-Sam Iun-22 Sep, 8.30am-2pm Dum

Baptisteriul San Giovanni se afla situat in fata Domului din Florenta. Construit pe fundatiile unei cladiri romane, acesta este un exemplu caracteristic de stil toscan romanic, datand din jurul secolului al 11-lea (a fost sfintit in 1059).

Baptisteriul are forma octogonala iar la exterior este invelit in marmura alba si marmura verde de Prato. Fatada poate fi impartita in trei registre. In registrul inferior are placi de marmura intre pilastri, in registrul imediat urmator, placi poligonale de marmura intre coloanele care sustin arcadele ce incadreaza ferestrele rotunjite. In registrul al treilea se afla placi dreptunghiulare de marmura.

Acoperisul este o cupola prismatica cu felinar si lanterna. In capatul de vest, baptisteriul are un altar cu nisa adaugat in secolul al 13-lea. Baptisteriul are usi magnifice de bronz aurit, precum si multe opere de arta in interiorul sau. Usile de pe partea de est sunt opera lui Andrea Pisano din anul 1452 si sunt decorate de Lorenzo Ghiberti cu scene din viata Sf. Ioan Botezatorul.

Usa de pe partea de nord este formata din douazeci de panouri cu scene din viata lui Hristos si cei patru evanghelisti. A treia usa numita si ‘poarta raiului’ a fost executata de Ghiberti, care a fost in masura sa-si exprime darurile sale ca un aurar si un sculptor. Distribuirea in zece panouri mari, principalele scene din Vechiul Testament, de la Muncile lui Adam si Eva la reuniunea lui Solomon si regina din Saba, a fost montata in anul 1452.

Interiorul are peretii decorati in registrul inferior cu modele geometrice din marmura bi-cromatica, alternative cu coloane de granit surmontate de capiteluri aurite si cu pilastri din marmura canelate. O galerie ruleaza in jurul registrului superior, care sustine cupola.

Cupola este acoperita in intregime cu mozaic care prezinta Ierarhiile angelice, scene din Geneza, scene din viata lui Iosif Patriarhul, scene din viata lui Hristos, scene din viata Sfantului Ioan Botezatorul si Judecata de Apoi. Mozaicurile din absida sunt executate de Jacopo di Torrita (1255). Pardoseala baaptisteriului este din mozaic marmorat.

La fel ca toate cladirile religioase medievale, Baptisteriul din Florenta contine morminte ale persoanelor proeminente (mormantul lui Papa Ioan al XXIII-lea, care a murit in Florenta in 1419). Artisti ai vremii au executat statui, opere de arta care decoreaza interiorul (A. Pisano, Ghiberti, Donatello si Michelozzo).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Baptiseriul Sfantul Ioan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Interiorul Baptisteriul San Giovanni este decorat magnific cu mozaicuri (marmorate la pardoseala si aurite la cupola)Monumentul are forma octogonala cu acoperis prismatic,iar fatadele exterioare dunt placate cu marmura alba si verde.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.