Vizualizezi pagina obiectivului turistic Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru din Curtea de Arges, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Curtea de Arges, Romania precum: adresa Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru, cum ajung la Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru, program Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru, preturi Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru, poze Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru, localizare pe harta Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru si alte detalii Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru.

  • Locatie: Curtea de Arges, Arges, Romania

Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta in luna martie 1966 si este amplasat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime.

Situat intre muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, Valea lui Stan si Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 ml /s.

Suprafata totala a lacului este de 393 ha, lungimea de 10,3 km, iar latimea maxima de 2,2 km in zona Valea Lupului – Calugarita.

Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul inalt de 166 m, iar volumul apei este de 465 milioane ml. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra marii (mdM).

Constructia barajului a durat cinci ani si jumatate. S-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 ml de roca, din care aproximativ 1 milion ml in subteran, s-au turnat 930.000 ml de beton, din care 400.000 ml in subteran si s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare.

Este un baraj din beton cu dubla curbura realizat din 22 de ploturi verticale, avand inaltimea de 166,60 metri si o lungime la coronament de 307 metri, fiind traversat de noua galerii orizontale interioare.

Constructia se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru, iar turbinele si generatoarele electrice ale hidrocentralei asigura o productie de energie, intr-un an hidrologic mediu, de 400 GWh/an.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Curtea de Arges, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Barajul si Lacul de Acumulare Vidraru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.