Vizualizezi pagina obiectivului turistic Barbacana Mare din Cetatea Rasnov din Rasnov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rasnov, Romania precum: adresa Barbacana Mare din Cetatea Rasnov, cum ajung la Barbacana Mare din Cetatea Rasnov, program Barbacana Mare din Cetatea Rasnov, preturi Barbacana Mare din Cetatea Rasnov, poze Barbacana Mare din Cetatea Rasnov, localizare pe harta Barbacana Mare din Cetatea Rasnov si alte detalii Barbacana Mare din Cetatea Rasnov.

  • Locatie: Rasnov, Brasov, Romania

Barbacana este o amenajare defensiva in fata intrarii principale a unei cetati, oras sau biserica fortificata, constand dintr-un spatiu de obicei semicircular si neacoperit, delimitat de ziduri prevazute cu drum de straja, ferestre de tragere si guri de aruncare.

Barbacana cetatii Rasnov a fost construita in sec. al XVI-lea, in fata accesului aferent Turnului Armelor, punctul cel mai vulnerabil al Cetatii de Sus. Prin pozitia barbacanei, aparatorii controlau usor Cetatea de Jos, care fusese partial demolata si nivelata. Decizia constructiei barbacanei in fata Turnului Armelor a fost insa si una care a tinut de prestigiul proprietarilor.

Asemenea dotari militare pentru poti au avut indeosebi orasele (Alba Iulia, Brasov, Sebes) si foarte rar targurile (Prejmer).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rasnov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Barbacana Mare din Cetatea Rasnov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Orice colt al cetatii are farmecul lui specifice asa ca trebuie “cercetat” in intregime. oricum recunoasteti imaginile? nu? Aici s-a filmat nemuritorul film Nemuritorii!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Residence Ambient
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Residence Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.