Vizualizezi pagina obiectivului turistic Basilica Santa Trofimena din Minori, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Minori, Italia precum: adresa Basilica Santa Trofimena, cum ajung la Basilica Santa Trofimena, program Basilica Santa Trofimena, preturi Basilica Santa Trofimena, poze Basilica Santa Trofimena, localizare pe harta Basilica Santa Trofimena si alte detalii Basilica Santa Trofimena.

  • Locatie: Minori, Coasta Amalfi, Italia

Biserica este importanta pentru prezenta moastelor Sf Trofimena, patroana localitatii, al carui trup, conform unei legende locale, a fost gasit pe plaja, intre secolele al VII-lea si al VIII-lea si depozitate intr-un templu nu departe de tarm. In anul 987, Minori a devenit un episcopat si o catedrala a fost construita in centrul zonei urbane. In timp vechea catedrala s-a deteriorat, a fost demolata complet, apoi a fost reconstruita in anul 1800, in stil neoclasic, in forma de cruce latina.

Bazilica Santa Trofimena este caracterizata prin eleganta liniilor sale decorative si prezinta un interior marcat de trei naosuri cu altare laterale si transept. Altarul principal este decorat cu Rastignirea lui Isus, opera lui Marco Pino de la Siena (secolul al XVI-lea). Tronul episcopului este decorat cu un coronament din marmura. Fatada principala a bisericii are elemente arhitecturale si decorative tipice secolului al XVIII-lea si se confrunta cu marea.

Basilica are un turn clopotnita in forma patrulatera, construit in secolul al XIX-lea, impartit in trei niveluri, decorate cu pilastri si ferestre mari arcuite in care se pot vedea clopotele maiestuoase.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Minori, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Basilica Santa Trofimena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.