Vizualizezi pagina obiectivului turistic Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso, cum ajung la Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso, program Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso, preturi Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso, poze Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso, localizare pe harta Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso si alte detalii Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Basilica Sf Ambrogio si Carlo al Corso este o biserica catolica, construita in stil baroc in perioada 1612-1669, pe locul unei biserici vechi din secolul al 9-lea, situata in Campo Marzio, Via Corso din Roma. Aceasta este dedicata Sfantului Ambrozie din Milano si Sfantului Carlo Borromeo, de asemenea, un nativ al acestui oras. Aceasta este una din cel putin trei biserici din Roma dedicate lui Borromeo, celelalte fiind San Carlo ai Catinari si San Carlo alle Quattro Fontane.

Fatada bazilicii a fost proiectata de Cardinalul Luigi Alessandro Omodei. Pietro da Cortona a proiectat cupola si a executat decorurile in stuc (1669). Interiorul este foarte luminos, cu stuc bogat, marmura si fresce si este unul dintre cele mai caracteristice exemple de baroc tarziu. Absida si domul sunt pictate de Giacinto Brandi; altarul magnific al transeptului din dreapta, care contine o copie a unui mozaic reprezentand ‘Neprihanita Zamislire’ de Carlo Maratta din Biserica Santa Maria del Popolo, a fost proiectat de Paolo Posi.

In prima capela pe partea stanga, dedicata Sf Barnaba, altarul este opera lui Pier Francesco Mola. Altarul bazilicii are fresce in care este prezentata slava Sfintilor Ambrozie si Carlo, una dintre capodoperele lui Carlo Maratta. Basilica Sf Ambrogio si Carlo al Corso are in naosul principal pictura ‘Sf Treime’ de Tommaso Luini si bustul de marmura al cardinalului Luigi Omodei de Augustin Cornacchini.

Sculptorul italian Mario Fernando Paonessa a produs doua lucrari importante pentru bazilica: sculpturile ‘Via Crucis’, 16 panouri de bronz de 85×15×100 cm, plasate astfel incat sa fie orientate spre naos si ‘Consummatum Est’, in bronz, de 250 cm inaltime, ilustrand pe Hristos pe pomul vietii. Orga basilicii este construita in anul 1928 si functioneaza si azi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Basilica Sfintii Ambrogio si Carlo al Corso?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.