Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bastionul Pescarilor din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Bastionul Pescarilor, cum ajung la Bastionul Pescarilor, program Bastionul Pescarilor, preturi Bastionul Pescarilor, poze Bastionul Pescarilor, localizare pe harta Bastionul Pescarilor si alte detalii Bastionul Pescarilor.

  • Locatie: Budapesta, Pest, Ungaria
  • Adresa: Dealul Castelului
  • Transport - autobuz: 16, 16/a or 116
  • Pret: adult/student & copil 400/200Ft
  • Program: 9am-11pm 15 Mar–15 Oct, gratuit in restul anului

Binecunoscut pentru vederile panoramice minunate pe care le ofera asupra orasului Budapesta, Bastionul Pescarilor a fost contruit in anul 1905, in special, cu scopuri decorative. Bastionul este situat chiar in spatele bisericii Matthias. Este unul din cele mai importante obiective turistice ale Budapestei si functioneaza ca un fel de platforma de observatie ornamentata.

Bastionul Pescarilor a fost construit pe locul unui meterez vechi, care, in Evul Mediu, era aparat de breasla pescarilor, care locuia in apropiere, in Vízívaros, la poalele dealului. De aici si numele bastionului. In timpurile medievale aici se afla si o veche piata de peste. Proiectat de arhitectul Frigyes Schulek si construit intre anii 1899 si 1905, bastionul din piatra alba este o combinatie intre stilurile arhitectonice neo-gotic si neo-romanic si contine turnulete, proiectii, parapeti si scari.

Bastionul este format din 7 turnuri – fiecare simbolizand unul din cele 7 triburi maghiare care s-au stabilit in anul 896, in zona cunoscuta acum ca Ungaria. Structura arata ca una din basme si te duce cu gandul la Cenusareasa sau Frumoasa din Padurea Adormita. Totusi, pare sincronizat cu stilul Bisericii Maicii Domnului, pe care o completeaza intr-un mod frumos. Aceasta a fost, de altfel, si intentia arhitectului. O scara dubla monumentala, decorata cu reliefuri cu steme si diferite motive, leaga bastionul de strazile de mai jos.

Multi vizitatori considera panorama de pe Bastionul Pescarilor ca fiind una din cele mai bune din oras, egalata doar de cele oferite de dealul Gellert si Castelul Buda. Din varful structurii, aveti o vedere splendida asupra raului Dunarea si asupra zonei Pesta. Puteti vedea pana la Insula Margareta si puteti repera cladiri emblematice precum Basilica Sfantul Stefan, Cladirea Parlamentului Ungariei, Podul cu Lanturi, Podul Margareta, Academia de Stiinte sau Palatul Gresham.

Intre Bastionul Pescarilor si Biserica Matthias se afla o statuie a primul rege crestin al Ungariei, Sfantul Stefan. Acesta e infatisat pe un cal, pozitionat pe un piedestal decorat cu reliefuri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bastionul Pescarilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Bastionul pescarilor
Bastionul pescarilor este una din cele mai caracteristice cladiri din Budapesta.A fost construita intre anii 1899 si 1905 pe baza proiectelor lui Frigyes Schulek in stil neo-roman,ca parte al vechiului zid al cetatii in spatele bisericii Matei,pe partea de est . De aici se poate admira o frumoasa panorama a Budapestei.
Si a luat numele de la piata de peste din suburbia oraselului pescaresc.
In partea de miazanoapte vom intilni statuia ecvestra a fondatorului statului ungar,primul rege al acestuia (1001-1038) , Sfintul Stefan.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.