Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bazarul de Condimente din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Bazarul de Condimente, cum ajung la Bazarul de Condimente, program Bazarul de Condimente, preturi Bazarul de Condimente, poze Bazarul de Condimente, localizare pe harta Bazarul de Condimente si alte detalii Bazarul de Condimente.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Transport - tramvai: Eminönü
  • Program: 8am-6pm Lun-Sam, 9am-6pm Dum

Bazarul Egiptean sau Bazarul de condimente este unul dintre cele mai mari bazaruri din Istanbul. Situat in zona Eminonu din cartierul Fatih, acesta este al doilea cel mai mare complex comercial acoperit dupa Marele Bazar".Bazarul de Mirodenii a fost construit in anul 1660 ca parte componenta a Yeni Camii (Moscheea Noua) a carui constructie a avut loc intre anii 1660-1665,la comanda Sultanei Hatice, Valide, mama sultanului Mehmed al IV-lea.

Veniturile obtinute din magazinele inchiriate din interiorul cladirii bazarului au fost utilizate pentru intretinerea moscheei. Bazarul a fost proiectat de catre arhitectul Koca Kasım Aga, insa lucrarile de constructie au inceput sub supravegherea unui alt arhitect, Mustafa Aga, in ultimele luni ale anului 1660. De-a lungul timpului, bazarul a trecut prin mai multe incendii si tot atatea reconstructii. Numai noua vanzatori de plante isi mai desfasoara azi activitatea aici. Printre alte magazine care pot fi vizitate sunt: bijuterii, magazine de mobila, macelarii, magazine de fructe uscate si alune, magazine de textile, patiserii si magazine de cosuri din nuiele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bazarul de Condimente?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.