Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina din Catania, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Catania, Italia precum: adresa Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, cum ajung la Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, program Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, preturi Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, poze Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, localizare pe harta Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina si alte detalii Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina.

  • Locatie: Catania, Sicilia, Italia

Bazilica Collegiata – Santa Maria dell’Elemosina, este o biserica de rit catolic din Catania, Sicilia, terminata in anul 1768 si este un exemplu de arhitectura Baroc Sicilian. Biserica a fost construita in secolul al XVIII-lea, dupa cutremurul din anul 1693 care a distrus cea mai mare parte a orasului.

Design-ul bisericii este atribuit lui Angelo Italia, care a schimbat orientarea edificiului precedent distrus de cutremur, pentru a avea vedere spre noua strada Uzeda (curent Via Etnea), conform planului functional de reconstruire a orasului. Fatada, proiectata de Stefano Ittar, este una dintre cele mai notabile exemple de Baroc Sicilian din Catania. Ea are doua ordine, primul are sase coloane de piatra, surmontate de balaustrade. Al doilea ordin are o fereastra centrala mare, pe cele patru laturi, statui mari ale Sf. Petru, Sf. Pavel, Sf. Agatha si Sf. Apolonia.

Deasupra etajul al doilea central se afla camera clopotelor. Biserica este accesata printr-o scara mare de piatra. Interiorul bazilicii este cu o nava si este impartit de doi pilastri, in trei abside. Absida centrala este mai degraba alungita. Culoarul din dreapta gazduieste un baptisteriu si trei altare cu picturi cu sfinti. La sfarsitul culoarului este altarul Imaculata, precedat de obalustrada de marmura, pe care este facuta o statuie de marmura a Madonei. In absida navei este un mare altar, cu o icoana a Fecioarei cu Pruncul, o copie a unui original bizantin din sanctuarul Biancavilla. In spatele altarului se gaseste un organ de lemn din secolul al XVIII-lea si un cor de lemn. Culoarul din stanga, in zona absidei, adaposteste sacramentul Capela Sfanta, cu un altar de marmura. Boltile si cupola sunt acoperite cu fresce din anul 1896 ,opera lui Giuseppe Sciuti cu scene din viata Mariei, Ingeri si sfinti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Catania, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bazilica Collegiata - Santa Maria dell'Elemosina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.