Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bazilica Crucifixului din Amalfi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amalfi, Italia precum: adresa Bazilica Crucifixului, cum ajung la Bazilica Crucifixului, program Bazilica Crucifixului, preturi Bazilica Crucifixului, poze Bazilica Crucifixului, localizare pe harta Bazilica Crucifixului si alte detalii Bazilica Crucifixului.

  • Locatie: Amalfi, Coasta Amalfi, Italia

Bazilica Crucifixului a fost initial biserica catedrala, a carei origine dateaza din anul 596. In anul 1100, noua catedrala a fost construita langa ea si impreuna au format o singura biserica in stil romanic, cu sase nave. Mai tarziu, in perioada baroca, acestea au fost acoperite cu marmura si stuc si restaurate ca doua biserici separate si distincte.B

Bazilica Crucifixului este cea mai veche structura din Catedrala din Amalfi, construita in secolul al 9-lea, un templu crestin vechi, mai tarziu adaptat la baroc, iar in cele din urma a revenit la stilul sau original dupa restaurarea din anul 1994. Astazi se poate vedea din templul medieval, in toata splendoarea ei, galeria femeilor, impodobita cu ferestre cu sprosuri si coloanele antice ale structurii originale. Pe partea stanga, ramasita a templului primitiv, sunt doua capele bogat ornamentate cu fresce cu scene din minunile si efigiile Sfintilor, inclusiv Beato Fra Gerardo Sasso din Amalfi, fondator al Ordinului de Malta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amalfi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bazilica Crucifixului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Această biserică, cea mai veche catedrală din Amalfi, datând din secolul al VI-lea, comunica cu catedrala actuală și cu Cloister Paradise,
Actuala basilica, după o restaurare inteligentă care a condus la biserica din faza inițială a construcției, vorbește despre o structură de două navă (a treia, cu certitudine existentă, trebuia inclusă în cea mai mare catedrală), cu o absidă centrală care ocupă aproape întreaga lățime a structurii și un transept ridicat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.