Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bazilica Santissima Annunziata Maggiore din Napoli, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Napoli, Italia precum: adresa Bazilica Santissima Annunziata Maggiore, cum ajung la Bazilica Santissima Annunziata Maggiore, program Bazilica Santissima Annunziata Maggiore, preturi Bazilica Santissima Annunziata Maggiore, poze Bazilica Santissima Annunziata Maggiore, localizare pe harta Bazilica Santissima Annunziata Maggiore si alte detalii Bazilica Santissima Annunziata Maggiore.

  • Locatie: Napoli, Campania, Italia
  • Adresa: Via dell'Annunziata 34
  • Transport - autobuz: R2 catre Corso Umberto I
  • Telefon: 081 254 26 08
  • Program: 8am-pranz & 5.30-7.30pm Lun-Sam, 7.30am-1pm Dum, fostul orfelinat 9am-6pm Lun-Sam, cripta 8am-pranz & 5.30-7.30pm Lun-Sam, 7.30am-1pm Dum

Bazilica Santissima Annunziata Maggiore este un lacas de cult catolic situat in centrul istoric al orasului Napoli. Prima biserica a fost construita in secolul al 13-lea de catre Angevin. Cladirea a fost complet reconstruita si extinsa in anul 1513. Biserica a fost reconstruita din nou in anul 1540 de catre Ferdinand Manlio.

Un mare incediu care s-a produs in anul 1757 a distrus complet biserica, care va fi renovata dupa planurile arhitectului Luigi Vanvitelli si finalizata de catre fiul acestuia. In Al Doilea Razboi Mondial, cladirea a fost grav avariata si a trebuit sa fie restaurata atat in interior cat si la exterior.

Reconstructia din secolul al 18-lea a dat bisericii un aspect in stil baroc tarziu, cu influente clasiciste franceze din secolele 17-18. Acest fapt este evident la fatada, caracterizata printr-o usoara concavitate si decorata cu doua randuri de coloane duble clasice. Pe partea stanga a bisericii se pastreaza clopotnita din secolul al 17-lea.

Interiorul bazilicii este sub forma de cruce latina, cu dom (67 m inaltime), cu un naos si sase capele laterale. 44 de coloane corintice fac legatura naosului cu cele sase capele laterale. Tavanul este decorat cu casete reprezentand scene din viata Fecioarei Maria, lucrari ale lui Filippo Vitale si Giovanni Vincenzo Forli.

Capela Carafa, care a supravietuit focului dezastruos, a pastrat intacta marmura si monumentele funerare din secolul al 16-lea. Sacristia are fresce de Belisario Corenzio (Povestile din Vechiul Testament, 1605), in timp ce mobilierul din lemn este sculptat de catre Salvatore Caccavello si Girolamo D’Auria. Bazilica este necropola Francis Nomicisio, Episcop de Lesina, decedat in anul 1507, care a fost rector catolic timp de 24 de ani in Napoli.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Napoli, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bazilica Santissima Annunziata Maggiore?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.