Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biblioteca lui Hadrian din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Biblioteca lui Hadrian, cum ajung la Biblioteca lui Hadrian, program Biblioteca lui Hadrian, preturi Biblioteca lui Hadrian, poze Biblioteca lui Hadrian, localizare pe harta Biblioteca lui Hadrian si alte detalii Biblioteca lui Hadrian.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia
  • Adresa: Areos Monastiraki
  • Transport - metrou: Monastiraki

Biblioteca lui Hadrian din Atena poarta numele imparatului roman care a fondat-o dupa anul 132 i.Hr. si este situata in nordul Agorei Romane. Intrarea in edificiu a fost pe partea de vest, fiind bogat decorata cu coloane corintice, care s-a pastrat si care se afla pe strada Ares, situata in sudul cartierului Monastiraki.

Edificiul este construit din piatra de Poros (peretii din nord, sud si est), iar cel vestic din marmura de Pentelis. Peretele vestic a avut si un rand de coloane din marmura. Complexul bibliotecii a avut curte interioara, cu piscina si gradina cu porticuri si a avut destinatia de piata publica, centru cultural (a dispus de expozitie de opera de arta, biblioteca, sali de curs). Biblioteca a avut grandoarea Forumului Roman aflat in imediata vecinatate, pe partea sa sudica.

Biblioteca lui Hadrian din Atena este deschisa publicului din anul 2004 si poate fi accesata platind 2eur/bilet sau folosind bilete de 12eur puse in circulatie de municipalitate si cu care se pot vizita mai multe obiective.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biblioteca lui Hadrian?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.