Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Adormirea Maicii Domnului din Maneciu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Maneciu, Romania precum: adresa Biserica Adormirea Maicii Domnului, cum ajung la Biserica Adormirea Maicii Domnului, program Biserica Adormirea Maicii Domnului, preturi Biserica Adormirea Maicii Domnului, poze Biserica Adormirea Maicii Domnului, localizare pe harta Biserica Adormirea Maicii Domnului si alte detalii Biserica Adormirea Maicii Domnului.

  • Locatie: Maneciu, Prahova, Romania

Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Maneciu Pamanteni a fost construita in urma cutremurului din 1838, in timpul domniei lui Alexandru al II-lea Ghica (1834-1842, 1856-1858).

In anul 1924 bisericii i s-a adaugat pritvorul si s-a construit clopotnita. Ca urmare a cutremurului din 1940 aceasta a suferit avarii. In acelasi an, clopotnita si biserica au fost reparate de credinciosii bisericii, iar Gheorghe Cepoiu a pictat biserica.

Biserica a suferit serioase avarii si in urma cutremurului din 4 martie 1977; lucrarile de reparatie au fost executate de mesterul Gheorghe Tesileanu, iar pictura in fresca a fost executata de pictorul Vasile Cotlet.

In anul 1994 s-a construit cancelaria parohiala, iar in 1998 s-a refacut pictura de catre pictorul Sandu Chiriac. Slujba de sfintire a avut loc pe 12 iulie 1998 si a fost oficiata de Prea Fericitul Parinte Teoctist Patriarhul Romaniei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Maneciu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Adormirea Maicii Domnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Pridvorul acesta pictat pare ceva atitpic pentru bisericile crestine din Muntenia.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.