Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Adormirea Maicii Domnului din Segarcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Segarcea, Romania precum: adresa Biserica Adormirea Maicii Domnului, cum ajung la Biserica Adormirea Maicii Domnului, program Biserica Adormirea Maicii Domnului, preturi Biserica Adormirea Maicii Domnului, poze Biserica Adormirea Maicii Domnului, localizare pe harta Biserica Adormirea Maicii Domnului si alte detalii Biserica Adormirea Maicii Domnului.

  • Locatie: Segarcea, Dolj, Romania

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Segarcea, judetul Dolj se afla pe strada Dealul Viilor si a fost construita in anul 1547 pe locul unei vechi bisericute din vremea lui Negru-Voda.

Initial biserica a fost un schit iar mai tarziu a fost transformat in manastire. Pe vremea lui Mihai Viteazul, manastirea a fost inconjurata si intarita cu ziduri masive din caramida, construite in forma de cruce.

Chiliile au fost anexate mai tarziu, iar curtea manastirii era loc de popas pentru sararii care aduceau sare pentru a o vinde in sudul Dunarii.

Cativa ani mai tarziu, in 1620, manastirea a fost daruita Patriarhiei Alexandriei si la putin timp a ars.

Pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, in 1863, odata cu secularizarea averilor manastiresti, manastirea este scoasa de sub dominatia straina. Mai tarziu, domeniul i-a revenit regelui Carol I.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Segarcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Adormirea Maicii Domnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.