Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Agia Ekaterini din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Biserica Agia Ekaterini, cum ajung la Biserica Agia Ekaterini, program Biserica Agia Ekaterini, preturi Biserica Agia Ekaterini, poze Biserica Agia Ekaterini, localizare pe harta Biserica Agia Ekaterini si alte detalii Biserica Agia Ekaterini.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia
  • Adresa: Strada Lysikratous 3, Plaka

Biserica Agia Ekaterini este situata intre Arcul lui Hadrian si monumentul lui Lysikrates. Partea centrala a bisericii dateaza din perioada bizantina, in timp ce pronaosul a fost adaugat la mijlocul secolului al 20-lea. Potrivit inscriptiei de la altar, aceasta biserica a fost construita in locul unde Eirene, sotia imparatului Teodosie al II-lea, a fondat Biserica Sf. Teodor, in secolul al 5-lea.

Partea bizantina a fost construita in al doilea sfert al secolului 11. Lacasul de cult este cel mai vechi exemplu de biserica construita in cruce, cu cupola centrala, din Atena. Pana in anul 1767, biserica a fost dedicata Sf Theodora. Aceasta a fost rededicata Sf. Ecaterina in anul 1767, cand biserica a intrat sub ocrotirea Manastirii Sf. Catherine din Sinai.

In aceasta biserica se gasesc sfintele moaste ale Sf. Polydoros din Cipru, Sf. Athanasios din Persia, si Sf. Triphon. Aceste relicve au fost aduse aici de preotul Cyrilos Psylas, care a fost alungat din Efes in anul 1922.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Agia Ekaterini?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.