Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul, cum ajung la Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul, program Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul, preturi Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul, poze Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul, localizare pe harta Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul si alte detalii Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul a fost construita in Livorno, in secolul al 18-lea, dupa proiectulul lui Giovani Battista Foggini, la insistentele pe langa Papalitate ale lui Ferdinand, fiul lui Cosimo III de Medici. Planul lacasului de cult a fost o cruce latina, cu un dom la intersectia dintre naos si transept. Lucrarile de contructie a bisericii au inceput in anul 1701 si au fost finalizate in 1714. Lucrari importante de restaurare au avut loc in secolul al 19-lea, atunci cand interiorul bisericii a fost echipat cu un stil neoclasic decorativ.

Grav afectata de raidurile aeriene din cel de Al Doilea Razboi Mondial, biserica a fost jefuita si vandalizata. Dupa razboi, armenii nu au mai avut puterea economica sa-si reconstruiasca biserica. O mare parte a cladirii initiale a fost demolata, complexul reducandu-se la un oratoriu. Fatada are un pridvor la intrare, care adaposteste morminte. O poarta maiestuoasa ecraneaza pridvorul din fata portalului. Frontonul pridvorului este incununat de chipul Sf Grigore Armeanul, incadrat de doua statui repezentand Credinta si Dragostea, operele sculptorului Andrea Vacca.

Interiorul, redus doar la o incapere, este decorat cu lucrari de Vacca si Giovanni Baratta si picturi, cum ar fi un tablou de Alessandro Gherardini reprezentand Adormirea Maicii Domnului. Doua statui de Paolo Emilio Demi, facute in timpul restaurarii din secolul al 19-lea, care au supravietuit jefuirii, au fost transferate la biserica Santa Maria del Soccorso, impreuna cu alte lucrari sculpturale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Armeana a Sf Grigore Luminatorul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.