Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Armeneasca din Dumbraveni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbraveni, Romania precum: adresa Biserica Armeneasca, cum ajung la Biserica Armeneasca, program Biserica Armeneasca, preturi Biserica Armeneasca, poze Biserica Armeneasca, localizare pe harta Biserica Armeneasca si alte detalii Biserica Armeneasca.

  • Locatie: Dumbraveni, Sibiu, Romania

Biserica Armenească Sf. Elisabeta de Tunigia din Dumbraveni, Elisabethopolis, judetul Sibiu.

Biserica Armeano – Catolica din Dumbraveni se afla in piata principala a acestui oras si este monument istoric. A fost construita din banii dati de catre armenii stabiliti la sfirsitul secolului al XVII-lea in aceasta localitate.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa la 22 iulie 1766. Constructia ei a durat aproape 17 ani, pina in 19 iulie 1783. Interiorul bisericii dimpreuna cu numeroasele altare a fost finalizat abia in 1791. cind, la 29 iunie, biserica a fost sfintita primid hramul Sfintei Elisabeta.

Biserica e construita in stil baroc pur din piatra de granit si din caramida. Lucrarile au fost conduse de maestrii constructori Chindea Francisc si Ibeslach Anton. Deasupra impunatoarei intrari in biserica se afla inscriptia urmatoare: Lui Dumnezeu si protectoarei sale Elisabeta a construit ginta armeana.

In urma cutremurului de pamint din 1916 au fost aduse multe stricaciuni in interior si crapaturi in zidarie. Reparatiile au fost finalizate abia in 1924. In 1927 o puternica furtuna a dus la caderea turnului din dreapta si a luat si cea mai mare parte din acoperisul bisericii.

Altarele, sapte la numar, sunt pictate in stil neoclasic italian. Altarul principal ii este inchinat Sfintei Elisabeta.

Altarele laterale, incepind de la altarul principal spre dreapta sunt inchinate Maicii Domnului, Sfintului Rosariu, Sfintului Stefan-primul martir, Sfintilor Parintii Ioachim si Ana, Sfintei Cruci si Maicii Indurerate, Sfintului Grigorie Iluminatorul Armeniei si ultimul, Sfintului Iosif.

Impresionant este si textul scris chiar linga intrare pe afisul creat de cei de la Ministerul Culturii: Noi, cei ce l-am iubit pe Dumnezeu, am construit aceasta biserica intre anii 1766 si 1791 cu sapte altare, o capela si trei vitralii pentru noi cei de astazi si pentru voi cei de maine.

Cum ajung la Dumbraveni:

Orasul se afla cam la jumatatea distantei dintre Sighisoara si Medias. Se poate ajunge atat pe sosea, cat si pe calea ferata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbraveni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Armeneasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.