Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Bolnita din Polovragi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Polovragi, Romania precum: adresa Biserica Bolnita, cum ajung la Biserica Bolnita, program Biserica Bolnita, preturi Biserica Bolnita, poze Biserica Bolnita, localizare pe harta Biserica Bolnita si alte detalii Biserica Bolnita.

  • Locatie: Polovragi, Gorj, Romania

Biserica Bolnita din Polovragi este situata in judetul Gorj, comuna Polovragi si poarta hramul “Sfantul Nicolae”. A fost ctitorita in anul 1736 de egumenul manastirii din acea vreme, Lavrentie.

Biserica are un plan rectangular si este tricompartimentata. Are ca particularitate, spre vest un turn clopotnita, alipit pronaosului, dar fara a comunica cu acesta. Turnul are un plan patrat, este etajat, iar intrarea se face pe latura de vest.

Pictura bisericii s-a pastrat in intregime, fara interventii ulterioare. In naosul bisericii de la Polovragi au fost ilustrate importante scene biblice: Nasterea, Rastignirea, Invierea si Adormirea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Polovragi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Bolnita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.