Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Capucinilor din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Biserica Capucinilor, cum ajung la Biserica Capucinilor, program Biserica Capucinilor, preturi Biserica Capucinilor, poze Biserica Capucinilor, localizare pe harta Biserica Capucinilor si alte detalii Biserica Capucinilor.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia
  • Adresa: Trg Žabica
  • Telefon: tel, info: 051 335 233

Biserica Santa Maria de Lourdes din Rijeka, decorata cu mozaicuri si ornamente din piatra, a fost construita intre anii 1904-1929, dupa proiectul pregatit de catre inginerii Giovanni Maria Curet si Cornelio Budinich. Biserica a fost construita in stilul unei bazilici neo-gotice, cu doua nave, cu o matrita policrom bogata Lombard.

In anul 1907, a fost construita prima biserica a Mariei Mangaietoare, peste care, apoi, intre anii 1914-1929, a fost construita biserica Maicii Domnului de la Lourdes, de 70 de metri lungime si fara turn clopotnita. Sanctuarul a fost decorat cu vitralii, in timp ce fatadele bisericii si sculpturile altarului sunt opera sculptorului si gravorului venetian Urban Bottasso.

Frescele din interiorul lacasului de cult sunt opera celebrului pictor local Romolo Venucci. Sculptura Maicii Domnului de la Lourdes, situata pe fatada, este opera sculptorului Giuseppe Marietta. Intreaga cladire este un monument de arhitectura neo-medievala de o calitate exceptionala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Capucinilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.