Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Chora din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Biserica Chora, cum ajung la Biserica Chora, program Biserica Chora, preturi Biserica Chora, poze Biserica Chora, localizare pe harta Biserica Chora si alte detalii Biserica Chora.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Kariye Camii Sokak Edirnekapı Edirnekapı
  • Transport - tramvai: 31E, 32, 36K & 38E de la Eminönü, 87 de la Taksim
  • Website: kariye.muze.gov.tr
  • Pret: TL15
  • Program: 9am-7pm Joi-Mar Apr-Oct, pana la 4.30pm Noi-Mar

Cuvantul turcesc Kariye este derivat din cuvantul grecesc antic Chora, ceea ce inseamna ‘in afara orasului’. Se stie ca exista o capela in afara Istanbulului de dinainte de secolul 5, atunci cand au fost ridicate zidurile orasului. Prima biserica Chora a fost reconstruita de catre Iustinian (527-565) pe locul acestei capele. In vremea lui Komnenoi, a servit drept capela curtii pentru ceremonii religioase importante, gratie invecinarii sale cu Palatul Vlaherne.

Biserica a fost distrusa in timpul invaziei latine (1204-1261) si reparata in timpul domniei lui Andronikos al II-lea (1282-1328) de catre Ministrul Trezoreriei Palatului, Theodore Metochites (1313). Biserica a fost extinsa spre nord si i s-a adaugat un exonartex pe partea vestica si o capela (Parecclesion) pe partea sudica, fiind decorata cu mozaicuri si fresce.

Aceste mozaicuri si fresce din biserica Chora sunt cele mai frumoase exemple ce dateaza din ultima perioada a picturii bizantine (secolul 14). Elementele stilistice caracteristice ale operelor sunt adancimea, miscarile, valorile plastice si alungirea figurilor.

Dupa ce a continuat sa serveasca drept biserica dupa cucerirea Istanbulului in 1453, cladirea a fost transformata in moschee in anul 1511 de catre Vizier Hadim Ali Pasha. A fost convertita intr-un muzeu in 1945 si, in timpul lucrarilor de restaurare din anii 1948-1959, efectuate de Institutul Bizantin din America, mozaicurile si frescele au fost descoperite si aduse la lumina zilei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Chora?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.