Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino din Busteni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Busteni, Romania precum: adresa Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino, cum ajung la Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino, program Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino, preturi Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino, poze Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino, localizare pe harta Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino si alte detalii Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino.

  • Locatie: Busteni, Prahova, Romania

Construita in stil maramuresean si inchinata Sfantului Gheorghe, bisericuta din lemn din curtea Castelului Cantacuzino dateaza din perioada 1935-1936, avandu-l drept ctitor pe Gheorghe Grigore Cantacuzino. Ea a fost ridicata pe locul unei biserici mai vechi, de la 1800. Aceasta a servit locuitorilor castelului si localnicilor pana in anul 1948, cand la castel se instaleaza un sanatoriu TBC, care a functionat pana in anul 1994, timp in care biserica a fost inchisa. Castelul a fost o perioada in custodia Ministerului de Interne al Romaniei, care in anul 1994 a refacut integral biserica din lemn, pe acelasi amplasament, dar pe temelie noua, redand-o cultului. Lacasul de cult a fost sfintit la data de 29 mai 1994.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Busteni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn a Castelului Cantacuzino?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Castelul Cantacuzino m-a fascinat iar bisericuta face si ea parte din acest obiectiv.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Riviera
Sinaia, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Riviera

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.