Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Barsana, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barsana, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Barsana, Maramures, Romania

Biserica de lemn a vechii manastiri Barsana (judetul Maramures) a fost inclusa pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO impreuna cu alte sapte biserici din judetul Maramures in decembrie 1999. Acest monument istoric nu trebuie confundat cu noua biserica de lemn din actualul complex monahal “Manastirea Barsana”, aflata la cativa km distanta. Ea dateaza din anul 1711 si are hramul „Intrarea Maicii Domnului in Biserica”.

Interiorul bisericii a fost repictat in 1806 de catre Hodor Toader, ce introduce in pictura murala maramureseana motive decorative de inspiratie baroca si rococo si un mod de reprezentare pictural si dinamic, strain traditiei postbizantine. Pictura a fost pastrata cel mai bine in altar si in naos si cuprinde scene din Geneza si din Judecata de Apoi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barsana, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.