Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Botiza, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Botiza, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Botiza, Maramures, Romania

Biserica de lemn din Botiza (judetul Maramures) a fost construita in 1699 in Viseul de Jos la comanda nobilului Stefan Pop si transferata in 1899 in Botiza. Biserica, dedicata Sf. Parascheva a fost pictata cu fresce de Andrei Raileanu intre anii 1982 si 1987. Are un plan dreptunghiular si o absida poligonala in altar.

In curtea bisericii se afla o clopotnita din lemn si o cruce a patimilor, protejata printr-o structura sculptata. Crucea patimilor este facuta din tabla si pictata intr-o forma realistica, scenele fiind foarte intunecate si greu vizibile, iar motivele principale florale clare.

Corpul principal al bisericii include naosul, cu bolta sa, pronaosul si portalul. Portalul este mai mare decat decat in mod obisnuit, are o forma aproape patrata si doua intrari: o poarta pe partea sudica si o alta spre nord, dar nu pe partea vestica, asa cum era de obicei.

Acces: pe drumul judetean DJ 186, la 35 km sud-est de Sighetu Marmatiei, in sus spre Sieu, apoi alti 10 km facand dreapta pe DJ 171 A.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Botiza, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.