Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Budesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budesti, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Budesti, Maramures, Romania

Biserica de lemn din Budesti Susani, judetul Maramures dateaza din anul 1760, fiind construita pe terenul celei dinainte, pictata in jurul anului 1550 Biserica are hramul „Sfantul Nicolae” si se afla pe noua lista a monumentelor istorice.

Biserica are o forma dreptunghiulara si un acoperis unitar cu doua randuri de stresini. Pronaosul a fost largit inspre vest in timpul secolului al XIX-lea, iar turla nu se afla la capatul vestic, ci mai spre centrul claridii. In interiorul sau se gasesc o serie de icoane pictate pe sticla, facute in centre de pictura transilvanene.

Peretii bisericii detin scene biblice relevante precum: Cina cea de Taina, Ruga de pe Muntele Maslinilor, Tagaduirea lui, Judecata Inaltilor Preoti Anna si Caiafa, Batjocura lui Iisus si Rastignirea, Coroana de spini, Biciuirea, Drumul Crucii si Executia lui Iuda. Celelalte scene nu mai sunt clare.

La stanga se afla Dealul Golgota, iar in fata se afla Sf. Veronica, tinand voalul cu care a sters sudoarea de pe fata lui Iisus.

Scena superioara a catapetesmei este Rastignirea pe cruce.

Acces: Budesti este situat pe valea Cosaului, la 25 km sud de Sighetu Marmatiei, mergand pe drumul DN 18 pentru 12 km si apoi pe DJ 109 F.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.