Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Ocna, Romania precum: adresa Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva, cum ajung la Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva, program Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva, preturi Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva, poze Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva, localizare pe harta Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva si alte detalii Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva.

  • Locatie: Targu Ocna, Bacau, Romania

Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca.

Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai, pentru savgai. Traditia spune ca biserica a fost refacuta pe locul alteia mai vechi care a ars.

Biserica este pardosita cu dale de piatra iar peretii captusiti cu scandura cu nervuri care se grupeaza in cheia de bolta dubla. Remarcabil este iconostasul alcatuit din icoane de o mare frumusete, fiind renovate in anii 1789, 1800, 1810 si 1830.

In prezent, biserica este folosita drept capela mortuara, fiind pozitionata in mijlocul cimitirului parohiei, unde se odihnesc o serie de personalitati de vaza de altadata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Ocna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn Cuvioasa Parascheva?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Situata foarte aproape de salina circa 500 de metri, multi turisti nu-i dau importanta dar constructia veche din lemn este foarte frumoasa.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

romeo j

romeo-j

Mi-a facut o mare placere sa revad aceasta bijuterie ortodoxa in acest sfarsit prelungit de saptamana. Ceea ce este pacat, multa lume trece pe langa ea si nici nu o remarca, dar sa mai cunoasca si anumite detalii!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.