Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Desesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Desesti, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Desesti, Maramures, Romania

Pe lista monumentelor UNESCO din tara noastra se numara si Biserica de lemn din Desesti, una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Maramures. Construita in anul 1770, biserica se inalta in cimitirul satului Desesti, pe un soclu de piatra, avand pereti din barne groase de stejar.

Grinzile din partea superioara a peretilor sunt in mod succesiv prelungite si slefuite in scara, formand console numite arii. Acestea sustin sarpanta acoperisului, avand de asemenea si un rol estetic, important pentru definirea siluetei arhitecturale a monumentului.

Planul bisericii are forma rectangulara, fiind format din pronaos si naos, urmat de altarul decrosat.

De o frumusete deosebita este usa de acces cu ancadrament rectangular din barne groase sculptate cu motive decorative geometrice, vegetale si simbolice.

Pictura interioara a bisericii dateaza din anul 1780, fiind realizata de autorul Radu Munteanu, impreuna cu ajutorul sau, numit Gheorghe, dupa cum spune o inscriptie pe o grinda a plafonului din pronaos: “1780 femeile din sat au platit pentru ca acest portic sa fie pictat de catre Radu Munteanu” si conform unei alte inscriptii de pe peretele altarului “… pictat sub Andrei Ibacescki, cand vicar era Gheorghe Dioseghi, preot era Dunca Moisei, diacon Dragos Tudor: pentru pictura au platit boierii satului, pictori Radu Munteanu si Gheorghe”.

Recent, in apropierea bisericii a fost ridicata din lemn de brad o constructie octogonala acoperita cu sindrila, unde se oficiaza serviciul religios in timpul verii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Desesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.