Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni din Coltau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Coltau, Romania precum: adresa Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni, cum ajung la Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni, program Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni, preturi Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni, poze Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni, localizare pe harta Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni si alte detalii Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni.

  • Locatie: Coltau, Maramures, Romania

Biserica de lemn din comuna Sacalaseni, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din 1442, fiind reconstruit in sec.XVII. Are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Constructia are un plan dreptunghiular si impresioneaza prin grosimea exceptionala a barnelor din care este realizata. Turnul- clopotnita este foarte inalt, prevazut cu foisor.

Picturile murale interioare dateaza din 1865. Inscripta anului releva faptul ca actuala pictura inlocuieste una mai veche.

Accesul in biserica se face pe latura de sud, usa fiind prevazuta cu un ancadrament in forma de acolada si o bogata ornamentatie sculptata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Coltau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn din Comuna Sacalaseni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.