Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Culcea din Coltau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Coltau, Romania precum: adresa Biserica de Lemn din Culcea, cum ajung la Biserica de Lemn din Culcea, program Biserica de Lemn din Culcea, preturi Biserica de Lemn din Culcea, poze Biserica de Lemn din Culcea, localizare pe harta Biserica de Lemn din Culcea si alte detalii Biserica de Lemn din Culcea.

  • Locatie: Coltau, Maramures, Romania

Biserica de lemn din Culcea, comuna Sacalaseni, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric.

Lacasul de cult dateaza din anul 1720 si are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”. Acesta este situat la pe un deal, la marginea satului.

Biserica din Culcea se distinge prin bogatia decoratiunilor exterioare sculptate in relief, dar si prin frumusetea pridvorului sau, aflat in partea de vest. Acoperisul este format din doua parti, iar turnul are dimensiuni reduse.

Altarul prezinta o forma poligonala, fiind mai ingust decat naosul. In naos, deasupra usii se afla urmatoarea inscriptie in limba latina: „Aceasta Sfanta Biserica facuta in anul 1721, reparata in anul 1860 sau din nou in anul 1900 fiind rege Francis Iosif, episcop Dr.Ioan Sabou protopop Ioan Serb preot Ioan Dosa…pictor Gyol Szieberth”.

Anul zidirii monumentului apare scris cu litere chirilice si pe o grinda a pridvorului: „1720”, iar mai jos se afla cel al repararii: „1859”, scris cu cifre arabe.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Coltau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn din Culcea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.