Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Fundu Catinei din Alunis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alunis, Romania precum: adresa Biserica de Lemn din Fundu Catinei, cum ajung la Biserica de Lemn din Fundu Catinei, program Biserica de Lemn din Fundu Catinei, preturi Biserica de Lemn din Fundu Catinei, poze Biserica de Lemn din Fundu Catinei, localizare pe harta Biserica de Lemn din Fundu Catinei si alte detalii Biserica de Lemn din Fundu Catinei.

  • Locatie: Alunis, Buzau, Romania

Biserica de lemn din Fundu Catinei este situata in localitatea Lipova, judetul Buzau si se crede ca a fost ridicata de cnejii romani de pe Mures, cu ajutorul lui Basarab I, in anul 1330.

Biserica din Lipova detine un tip arhitectonic aparte, cu accente ale curentelor romanice si bizantine. Are doua straturi de fresca veche, extrem de valoroase. Cel mai vechi strat este in pronaos.

Doua fresce din pronaos ii reprezinta pe Sfantul Teodosie si Sfantul Pahomie, intemeietorii monahismului rasaritean, fapt care duce la ideea ca biserica din Lipova a fost destinata initial sa fie manastire. Ferestrele sunt impodobite cu vitralii.

Biserica detine un muzeu cu obiecte vechi de cult, printre care: carte veche (sec, XVI, XVII, XVIII), icoane pe lemn (sec. XVIII), potire, cruci, candele brancovenesti lucrate in argint.

Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alunis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn din Fundu Catinei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.