Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Glod (Galgau) din Targu Lapus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Lapus, Romania precum: adresa Biserica de Lemn din Glod (Galgau), cum ajung la Biserica de Lemn din Glod (Galgau), program Biserica de Lemn din Glod (Galgau), preturi Biserica de Lemn din Glod (Galgau), poze Biserica de Lemn din Glod (Galgau), localizare pe harta Biserica de Lemn din Glod (Galgau) si alte detalii Biserica de Lemn din Glod (Galgau).

  • Locatie: Targu Lapus, Maramures, Romania

Biserica de lemn din Glod (Galgau) se afla in lunca vaii Lapusului, localitatea Razoare , judetul Maramures, fiind adusa aici in anul 1867 din satul Glod, Salaj. A fost declarata monument istoric, datand din anii 1730 – 1740.

Lacasul de cult are dimensiuni modeste, detine un turn putin inalt, cu coiful incadrat de patru turnulete si un mic pridvor in partea apuseana, unde se afla si usa de intrare.

Se presupune ca pictura murala interioara a fost executata de un pictor lapusan, Petre, cel care este si autorul usilor imparatesti pe care le semneaza in 1759: „Petre Di(ac)ul din Preluca”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Lapus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn din Glod (Galgau)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.