Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn Poiana din Slobozia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slobozia, Romania precum: adresa Biserica de Lemn Poiana, cum ajung la Biserica de Lemn Poiana, program Biserica de Lemn Poiana, preturi Biserica de Lemn Poiana, poze Biserica de Lemn Poiana, localizare pe harta Biserica de Lemn Poiana si alte detalii Biserica de Lemn Poiana.

  • Locatie: Slobozia, Ialomita, Romania

Biserica de lemn din satul Poiana, comuna Ciulnita, judetul Ialomita, cu hramul Sf Nicolae, a fost construita in secolul al 18-lea, intre anii 1737-1746, din barne de stejar suprapuse orizontal, cioplite din barda si secure. Lacasul de cult a fost ctitorit de boierul Tarca Raducan si familia sa. Din punct de vedere arhitectural, biserica este in forma de nava cu o turla.

Motivul dominant al decoratiunilor este funia torsadata. Stalpii pridvorului sunt sculptati, ancadramentul portalului de accces in pronaos, strana, iconostasul si masa altarului sunt, de asemenea, din lemn sculptat. Acoperisul este din sindrila. In anul 2000, biserica a fost stramutata in Slobozia, intr-un colt al parcului Muzeului National al Agriculturii, impreuna cu o parte din inventarul sau (cruci si pietre funerare) si un inventar gospodaresc tipic unui sat ialomitean (colaci de fantana). In pridvorul bisericii se afla piatra de mormant a familiei ctitorului, cea mai veche piatra funerara din judetul Ialomita.

Toate aceste elemente intregesc zestrea muzeului. Biserica de lemn Poiana este o piesa de muzeu si biserica de parohie, decorata cu icoane pictate pe lemn, ce dateaza din secolul 18 si inceputul secolului 20. Masa altarului are drept picioare statui sculptate cu elemente decorative feudale ale celor patru evanghelisti: Luca, Matei, Ioan si Marcu. In interior biserica este bogat decorata cu covoare taranesti vechi, stergare la grinzi si strane si fete de masa tesute.

Obiecte de cult aurite si argintate din secolele 18-19 si carti de cult vechi (secolul al 18-lea) sporesc averea monumentului religios. Iluminatul interior este asigurat de un candelabru daruit de pictorul bisericii, artistul plastic Ion Nicodim.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slobozia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn Poiana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.