Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Poienile Izei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Poienile Izei, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Poienile Izei, Maramures, Romania

Biserica din Poienile Izei este una dintre valoroasele biserici de lemn din Maramures, introduse in patrimoniul mondial UNESCO. A fost inaltata sub hramul Sfintei Paraschiva.

Edificiul are dimensiunile unui chivot de lemn, fiind construit in anul 1604, data indicata de unele particularitati ale constructiei, prezente mai ales la imbinarea barnelor mari.

Detaliile arhitecturale ale bisericii sunt de o originalitate aparte. Cheia uriasa, clopotele mari trase de funii, pictura si icoanele atent lucrate, dar si stergarele din stramosi fac din acest lacas de cult un spatiu atemporal, unde te intalnesti cu o lume straveche, sacra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Poienile Izei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.