Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica de Lemn din Rozavlea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rozavlea, Romania precum: adresa Biserica de Lemn, cum ajung la Biserica de Lemn, program Biserica de Lemn, preturi Biserica de Lemn, poze Biserica de Lemn, localizare pe harta Biserica de Lemn si alte detalii Biserica de Lemn.

  • Locatie: Rozavlea, Maramures, Romania

Biserica de lemn din Rozavlea (judetul Maramures) dateaza din anul 1717 si are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”. A fost adusa dintr-o alta localitate maramuresana, fiind ridicata pe locul vechii biserici din lemn distrusa de tatari. Turla inalta si prin acoperisul ascutit, cu doua randuri de stresini, dau impresia de grandiozitate.

Pictura exterioara, cuprinzand scena Taierii Capului Sf. Ioan Botezatorul, este mult deteriorata din cauza expunerii sale la factorii de mediu. Cel mai vizibil e fundalul desenului arhitectural, cu arcuri rotunde, cu ceva rosu vestimentar si pe chipuri si cu o parte din inscriptii.

Picturile interioare au fost aplicate pe materiale textile atasate de bolti si de pereti si dateaza din secolul al XVIII-lea. Ele au fost aranjate in frize si in scene individuale si sunt colorate viu si adesea contrastant. Tema principala, ca aproape intotdeauna, este Judecata de Apoi, pe peretele vestic, in jurul usii de intrare, continuandu-se pe peretele nordic. Pe bolta din naos se afla Sfanta Treime, iar in colturi se afla Evanghelistii scriind. Partile inferioare ale boltii arata pe partea nordica Scara lui Iacob si un peisaj usor unduios cu numerosi copaci. Pe partea sudica sunt Sf. Ilie si Carul cu Foc si Sf. Ilie.

Catapeteasma, care separa altarul de naos, combina armonios sculptura si pictura.

Acces: pe drumul judetean DJ 186, la aproape jumatatea distantei drumului dintre Borsa si Sighetu Marmatiei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rozavlea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica de Lemn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

A ars totl in 2016. Oare au fost refacuta / restaurata?

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 11 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.