Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica din Malancrav din Biertan, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Biertan, Romania precum: adresa Biserica din Malancrav, cum ajung la Biserica din Malancrav, program Biserica din Malancrav, preturi Biserica din Malancrav, poze Biserica din Malancrav, localizare pe harta Biserica din Malancrav si alte detalii Biserica din Malancrav.

  • Locatie: Biertan, Sibiu, Romania

Biserica din Malancrav, judetul Sibiu, a fost construita in secolul XIV in stil gotic international iar numele este legat de o familie de nobili din Transilvania, regele Ungariei atribuindu-le numele Malancrav.

Initial, biserica a fost construita in stil romanic cu trei nave si un turn clopotnita, insa a fost reconstruita in jurul anului 1400. Un detaliu aparte este cheia de bolta de deasupra altarului care poarta blazonul familiei Apafi inconjurat de inscriptia “Gentile scutum appae” – Scutul familiei Apa(fi).

In secolul al XVII-lea a fost construita o cripta pentru monumentalul mormant al printului Mihai Apafi II, opera a sculptorului transilvanean Elias Nicolai. In prezent monumentul se afla la Muzeul de Arta din Budapesta.

Un aspect important al bisericii il constituie pictura murala, cel mai bine pastrat ansamblu de “pictura linear-narativa” gotica din secolul al XIV-lea. Cea mai mare parte a frescelor se afla pe latura nordica a navei principale, realizate in anul 1350. Pictura din cor a fost realizata mai tarziu, dupa momentul in care acesta a fost reconstruit. Cele 53 de scene dispuse in cinci registre sunt o adevarata sinteza a mantuirii, bazata pe Vechiul si pe Noul Testament.

Biserica a fost fortificata cu ziduri si turnuri de aparare, insa astazi doar o simpla centura din zidul de fortificatie mai poate fi admirata.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Biertan, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica din Malancrav?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.