Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica din Reuseni din Reuseni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Reuseni, Romania precum: adresa Biserica din Reuseni, cum ajung la Biserica din Reuseni, program Biserica din Reuseni, preturi Biserica din Reuseni, poze Biserica din Reuseni, localizare pe harta Biserica din Reuseni si alte detalii Biserica din Reuseni.

  • Locatie: Reuseni, Suceava, Romania

Biserica din Reuseni este un lacas de cult ortodox, ridicat in perioada 1503-1504 de catre Stefan cel Mare, in comuna Udesti, la aproximativ 15 km sud-est de municipiul Suceava.

Biserica a fost inaltata sub hramul “Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” si face parte dintr-un ansamblu monahal ce mai cuprinde un turn clopotnita, ce dateaza din secolul XIX.

Prima mentiune documentara a satului Ruseni din judetul Suceava dateaza din 24 septembrie 1468, insa arheologii sustin ca asezarea este mult mai veche, asezarile rurale din zona bazinului mijlociul al raului Suceava datand din a doua jumatate a secolului al XIV-lea.

Pe locul pe care s-a zidit biserica a fost taiat la o nunta capul voievodului Bogdan al II-lea (1449 – 1451), tatal lui Stefan cel Mare, de catre Petru al III-lea Aron, care venise cu armata asupra lui Bogdan ca sa-l scoata din scaunul domnesc.

Biserica “Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” din Reuseni are lungimea de 25,50 m, latimea de 9,5 m si inaltimea de 11 m.

Are o silueta eleganta, accentuata prin prelungirea in exterior a zidurilor laterale legate printr-un arc semicircular. In partea superioara ele sunt unite prin arcada, obtinandu-se astfel un spatiu semideschis care a folosit odinioara drept clopotnita – inovatie arhitecturala.

Ferestrele sunt mici, cu chenare dreptunghiulare de baghete incrucisate la colturi si cu partea interioara in semicerc. Naosul este boltit cu o calota uriasa, iar usa prin care se patrunde in naos are muluri incrucisate la colturile de sus. Biserica nu a fost pictata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Reuseni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica din Reuseni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.