Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Evanghelica din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Biserica Evanghelica, cum ajung la Biserica Evanghelica, program Biserica Evanghelica, preturi Biserica Evanghelica, poze Biserica Evanghelica, localizare pe harta Biserica Evanghelica si alte detalii Biserica Evanghelica.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Biserica Evanghelica din Baia Mare a fost construita in secolul 16. In anul 1547, intreg orasul Baia Mare era convertit la religia reformata, de catre preotul evanghelic Kopácsi István. In comunitatea luteran-evanghelica slujbele au fost tinute in limbile maghiara, germana si slovaca. Jumatate din cele 2000 de volume detinute de catre biblioteca bisericii sunt in limba germana si limba slovaca.

Prima biserica a comunitatii evanghelice a fost construita din lemn, in anul 1693, cu sprijinul principelui ardealului, Apafi Mihály I, care a fost demolata in anul 1766 de catre iezuiti. In anul 1805, a fost construita o alta bisericuta de lemn. Biserica actuala a fost construita in anul 1912 in stil Art Nouveau. Aceasta pastreaza bancile, orga si altarul din biserica veche. Pictura altarului a fost realizata de catre Iványi Grünwald Béla in anul 1903.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Evanghelica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.