Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Evanghelica Fortificata din Cisnadie, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cisnadie, Romania precum: adresa Biserica Evanghelica Fortificata, cum ajung la Biserica Evanghelica Fortificata, program Biserica Evanghelica Fortificata, preturi Biserica Evanghelica Fortificata, poze Biserica Evanghelica Fortificata, localizare pe harta Biserica Evanghelica Fortificata si alte detalii Biserica Evanghelica Fortificata.

  • Locatie: Cisnadie, Sibiu, Romania

Daca vizitati Marginimea Sibiului, cu siguranta veti fi ghidati si inspre Cisnadie, oras ce gazduieste o impresionanta Biserica Evanghelica, construita in secolul al XIII-lea.

Situata pe strada Cetatii nr. 1-3, biserica a fost fortificata dupa atacul turcesc din 1493, cand a fost suprainaltat turnul, dotat cu metereze.

Biserica a fost imprejmuita de trei centuri de ziduri cu coridoare de aparare, turnuri, bastioane, precum si santuri ce puteau fi umplute cu apa. Nava centrala primeste o bolta in forma de cruce cu nervure.

Din constructia initiala s-au pastrat pana in prezent turnurile: Paznicului, Slaninei, Faurarilor de Seceri, Primariei si Scolii.

Turnul Clopotnita a fost construit din lemn; are sapte niveluri cu o inaltime de 32,50 m. In timp a ars in nenumarate randuri datorita traznetelor.

Biserica Evaghelica adapostea Tezaurul de la Cisnadie, acesta reprezentand averea bisericii. In anul 1793 au fost descoperite mai multe obiecte valoroase, o parte fiind folosite la restaurarea bisericii, iar restul fiind mutate in Muzeul Brukenthal din Sibiu, in anul 1915.

Clopotul bisericii dateaza din 1664 si este pastrat si astazi, alaturi de portile altarului vechi, o cristelnita si o cruce a primilor colonisti din secolul al XII-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cisnadie, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Evanghelica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Marginimea Sibiului este un adevarat colt de rai, cu biserici traditii, monumente oamnei calzi…asa cum era Romania odinioara in intregime!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.