Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra din Rupea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rupea, Romania precum: adresa Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra, cum ajung la Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra, program Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra, preturi Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra, poze Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra, localizare pe harta Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra si alte detalii Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra.

  • Locatie: Rupea, Brasov, Romania

Biserica evanghelica fortificata din Ungra se afla in apropiere de orasul Rupea, judetul Brasov si se presupune ca a fost ridicata in ultimul sfert al secolului al XII-lea.

Interiorul fortificat al bisericii a fost construit in secolul al XVI-lea si era alcatuita din ziduri inalte cu turnuri. Accesul in cetate se facea prin intrarea turnului portii, orientat la sud-est. In sud-vest exista asa-numitul “turn al slaninilor”, de forma patrulatera (adevarat frigider natural, in care comunitatea pastra proviziile alimentare), iar la nord-est era un turn pentagonal de aparare,probabil in secolul al XVII-lea.

Edificiul a fost construit din piatra de la castrul roman Pons Vetus, precum si de la cetatea medievala situata pe locul vechiului cimitir evanghelic de astazi. Pe peretele de nord din biserica exista inca vechiul altar din secolul al XVII-lea, in care se afla scena rastignirii insotita de inscriptia in limba latina “Veritas Domini manet in aeternum” (“Adevarul Domnului ramane in eternitate”). Orga din biserica dateaza din anul 1757. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rupea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Evanghelica Fortificata din Ungra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.