Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Evanghelica din Saschiz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Saschiz, Romania precum: adresa Biserica Evanghelica, cum ajung la Biserica Evanghelica, program Biserica Evanghelica, preturi Biserica Evanghelica, poze Biserica Evanghelica, localizare pe harta Biserica Evanghelica si alte detalii Biserica Evanghelica.

  • Locatie: Saschiz, Mures, Romania

Biserica evanghelica din Saschiz a fost construita la sfarsitul secolului al XV-lea (intre anii 1493-1496 ) de catre colonistii sasi din localitate.

Monumentul impresioneaza prin frumusetea expresiva a proportiilor si prin riguroasa adaptare a elementelor de fortificare la formele unui lacas de cult.

Exista un etaj fortificat care este suprapus peste nava si cor, precum si un drum de straja scos in consola deasupra arcurilor masive. Din exterior, edificiul apare ca un bastion, cu arcuri impunatoare construite deasupra uriasilor contraforti de piatra si caramida, elemente caracteristice tuturor monumentelor gotice.

Frumusetea arhitecturala se imbina cu destinatia defensiva a Bisericii fortificate, in spatele arcurilor fiind inca vizibile fantele gurilor de aruncare. Datorita distantei considerabile dintre vatra satului si colina pe care a fost construita Cetatea taraneasca, in decursul timpului, Biserica fortificata a devenit principalul loc de refugiu al satenilor.

Sursa: site-ul oficial.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Saschiz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Evanghelica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Situata pe E 60, la cativa km de Sighisoara Biserica din Saschiz este foarte facil de vizitat langa ea fiind si un punct de informare turistica foarte util. Nu am putut intra in biserica pentru ca era slujba dar de afara nu poti spune decat un singur lucru: Impunator!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.