Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Filipestii de Padure din Filipestii de Padure, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Filipestii de Padure, Romania precum: adresa Biserica Filipestii de Padure, cum ajung la Biserica Filipestii de Padure, program Biserica Filipestii de Padure, preturi Biserica Filipestii de Padure, poze Biserica Filipestii de Padure, localizare pe harta Biserica Filipestii de Padure si alte detalii Biserica Filipestii de Padure.

  • Locatie: Filipestii de Padure, Prahova, Romania

Biserica Filipestii de Padure este un adevarat monument de arhitectura al secolului XVII, construit in 1688, de catre Balasa si Matei Cantacuzino si fiul Toma Spatarul Cantacuzino. Inaltata sub hramul "Sfintii Trei Ierarhi&quot, biserica a fost catalogata de catre experti, drept "Voronetul sud-estului Munteniei&quot. Se distinge prin pridvorul poligonal cu doua caturi, tinda sau pronaosul si naosul, printr-un perete sustinut de doi stalpi de piatra uniti prin arcuri in semicerc. Are o singura turla care se ridica deasupra soclului, de 21,30 m.

Sub usa se ascund scarile ce duc spre clopotnita, unde este infatisat autoportretul marelui zugrav ce a realizat pictura bisericii, Parvu Mutu, tinand in mana o icoana ce o reprezinta pe Maica Domnului, alaturi de doua personaje. Una dintre icoanele bisericii a fost expusa la expozitiile organizate de Muzeul de Arta al Romaniei, in Anglia, Franta si Germania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Filipestii de Padure, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Filipestii de Padure?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Filipestii de Padure