Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Agnita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agnita, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Agnita, Sibiu, Romania

Construita in anul 1409, in centrul cetatii din Agnita, Biserica Fortificata este una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.

Biserica de tip hala este formata din trei nave, navele laterale fiind dispuse cu tribune si turn vestic. A suferit numeroase transformari, initial fiind construita in stil romanic, ulterior transformata in stil gotic.

Cele patru turnuri ale bisericii fortificate (ale pantofarilor, croitorilor, fierarilor si dogarilor) dovedesc forta economica a acestor bresle, precum si faptul ca erau incredintate spre aparare in caz de razboi. Acestea au fost ridicate din piatra de cariera si de rau, nelegate de ziduri.

In vestul bisericii se afla un masiv turn-clopotnita ale carui sase niveluri si galerie cu balustrade ajung la inaltimea de 44 m. Parterul fiind decrosat, se deschide prin trei arcare mari in arc frant, formand un portic in fata intrarii principale. Porticul a fost dispus si cu guri de tragere si galerie de paianta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agnita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.