Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Atel, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atel, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Atel, Sibiu, Romania

Biserica fortificata din Atel a fost construita in stil gotic, in jurul anului 1380, sub influenta Bisericii Sf. Maria din Sibiu.

Valoros monument istoric, biserica avea la inceput un cor inchis pe trei laturi si o nava centrala cu tavan plat, care comunica spre navele laterale prin trei arcade ogivale. Deasupra partii de vest a navii exista o clopotnita cu ferestre ogivale care au fost astupate mai tarziu. In turnul clopotnita s-au pastrat doua clopote din secolul al XV-lea, dintre care clopotul mare poarta inscriptia "O rex glorie Jesu Christi veni cum pace&quot.

In jurul anului 1460 biserica a fost inconjurata de un zid de incinta in forma ovala, care este dublat in trei parti. O barbacana in forma alungita in partea de sud-est face legatura intre zidul de incinta interior si exterior si apara intrarea, care se inchide cu zabrele culisante.

Altarul dateaza din 1792 si prezinta motive in stil baroc si rococo. Nisa altarului a fost construita in stil gotic tarziu, in anul 1500.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atel, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.