Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Avrig, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Avrig, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Avrig, Sibiu, Romania

In secolul al XIII-lea, pentru a intari pozitia sasilor in Avrig s-a construit o biserica evanghelica. Acesta este cel mai vechi monument de arhitectura din localitate si unul dintre cele mai vechi din judet. Construita initial sub forma unei bazilici romanice cu turn vestic, cor si absida centrala, intre anii 1260-1290 biserica fiind ulterior modificata.

In secolul XVI-lea i s-au daramat colateralii devenind o biserica sala, pastrandu-se clopotnita vestica, nava centrala si corul. De remarcat este portalul valoros construit in stil romanic si impodobit cu sculpturi medievale.

Foarte interesante sunt sculpturile figurative ce impodobesc acest portal si care au ca tema lupta binelui si a raului. Stilul lor se regaseste si in portalul bisericii reformate din Sacadate, putand fi atribuite aceluias mester.

Altarul bisericii este in stil baroc si a fost realizat in forma actuala in 1825. In turnul vestic a fost montat in 1770 un ceas donat de Samuel von Brukenthal. Printre clopotele bisericii fortificate se pastreaza unul datand in 1777.

Sursa: Repere de suflet intr-un spatiu istoric. Orasul Avrig


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Avrig, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.