Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Cisnadioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cisnadioara, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Cisnadioara, Sibiu, Romania

Zidurile bisericii fortificate din Cisnadioara au fost ridicate in anul 1223, fiind cel mai reprezentativ monument istoric de acest fel din Transilvania.

Denumita si Biserica Sf. Mihail, bazilica a fost intarita cu ziduri de piatra prevazute cu un drum de straja si cu doua turnuri de paza si observatie, actualmente distruse.

Platoul din jurul bisericii este inconjurat de o fortificatie circulara, cetate cu impresionant trecut istoric, fiind una dintre cele mai vechi cetati ardelene. Pe latura nordica a bazilicii a existat un turn amplasat la cativa metri in exteriorul zidului de incinta si unit cu acesta printr-o punte mobila.

Tipic oricarei bazilici, nava centrala este mai inalta decat cele doua colaterale, de care este despartita printr-o pereche de stalpi patrati ce sprijina cate doua arce in plin cintru. Nava este acoperita cu o sarpanta aparenta, iar cele doua nave laterale au bolti semicilindrice. Corul patrat al bazilicii este boltit cu arce frante, iar absida principala, semicircular, are o calota.

Altarul bisericii a fost demontat, pastrandu-se nisa centrala a acestuia, un fragment sculptat, datand din anul 1425, ce o infatiseaza pe Fecioara Maria si care azi se afla la Muzeul Brukenthal din Sibiu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cisnadioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Marginimea Sibiului este un adevarat colt de rai, cu biserici traditii, monumente oameni calzi…asa cum era Romania odinioara in intregime!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.